Bilder ur Martin Engströms arkiv

Bilderna insända av Bo Andersson


Namnuppgifter insända av Ulf Öhman
Stående fr.v.: Sven-Ola Sundkvist, Bo Lundgren (lite osäkert), Donald Sundkvist, Tage Lindgren, Mats Andersson, Östen Engström.
Knäsrående fr.v. :Rolf Andersson, Martin Grankvist, Gottner Eriksson, Hugo Lundström, Martin Sandgren.

Namnuppgifter insänt av Ulf Öhman.
Fr. v. : Ella Engström (Andersson), Rune Jonsson-Svannäs, Bertil Lundberg. De övriga är han osäker på.
Lite övriga funderingar runt bilderna:
Den vintriga bilden från torget i Vidsel är ju med säkerhet från tidigt 60-tal. En kvalificerad gissning är att bilarna har någon koppling till en skidtävling. Det kan vara starten på Andörjan som första åren startade nere på älven och nere vid starten fanns inte så många parkeringsplatser. Det andra alternativet är Älvsbyn-
Vidselstafetten som hade sin målgång nere i Slavstan. Det som talar mot detta är att jag tycker att det är för få bilar med takräck.

En virkesmätargissning till: Mannen till höger på bilden, som sitter bakom de tre herrarna påminner om Bertil Lundberg och skulle då vara en av hans bröder som bodde i det röda huset nere vid jordgubbsodlingen nedanför Berne Granberg.

Flottarbilden: I mitten nedre delen, mannen i basker är Gunnar Hedman flottarbasen till höger om honom Sven Lindgren. De tre kvinnorna är i allafall hon i mitten Sven Lindgrens fru. Nån av de övriga torde också var från samma familj. Till vänster om Gunnar, i keps och tydliga hängselbyxor är Karl Granqvist (pappa till Martin,Vidar mfl) Längst till vänster är det Hans Andersson Sävdal med sin son Sven-Åke i knä. Ovanför Gunnars basker sitter Berne Granberg Trångfors i toppluva och till vänster om honom är det Larsson från Gransel. Längst upp den mörkhårige, måste vara Mats Westman från Bäckdal/Hapträsk. Slutligen
längst till vänster ovanför Hans Andersson i hatt och flottarstövlar kan det var Ville Grönlund, Bredsel. Men det är en chansning, det tog jag på hatten.

Hej,
glömde en. Snett upp från Hans Andersson i röd moranisseluva sitter Torgny Lundberg från Brännträsk son Till Ivar L
ULF ÖHMAN

 

Åter till bildarkivet